Skip to main content Skip to footer

Oekraine, het spel om de voedselmarkt..

May 5, 2015
Source
Want To Know

Oekraine werd ooit de ‘Broodmand’ van Europa genoemd en heeft nog steeds meer dan 32 miljoen hectare zeer vruchtbare aarde, ook wel ‘zwarte aarde’ genoemd. Volgens verschillende rapporten bezitten 10 grote agrarische bedrijven al 2,8 million hectare in de Oekraine. Volgens het Amerikaanse Oakland Institute is sinds 2002 meer dan 1,6 miljoen Hectare grond in de Oekraine al aan grote buitenlandse ondernemingen verkocht. Het Oekraïnse bedrijf ‘Ukrlandfarming’ dat meer dan 650 000 hectare land onder zich heeft, is inmiddels al voor 5% in handen van Cargill (USA).. (HIER)

Michael Cox is directeur van de investeringbank Piper Jaffray en verwees al naar de Oekraine als de meest beloftvolle groeimarkt voor deze landbouwreuzen en zaadproducenten uit de USA, zoals zoals Monsanto, Cargill, Dupont, Deere, enz die ook in Europa een monopoliepositie voor voeding nastreven. Wie de voedselmarkt bezit, die beheerst de aarde en de mensheid.

Maar er was een probleem met deze vele hectares. Sinds 2001 geldt er in de Oekraïne een wet, die bepaalt dat er tot 1 januari 2016 geen vergunningen worden gegeven om deze grond te activeren, omdat het onduidelijk was in welke richting de Oekraïne zich zou ontwikkelen, richting Europa/USA of richting Rusland. Een Oekraïne onder de controle van de EU en met behulp van TTIP zou de westerse grootgrondbezitters hier alle vergunningen hebben gegeven, waarom ze zouden hebben gevraagd. Maar dat liep dus anders.

Aan het eind van 2013 escaleerde in de Oekraïne het conflict tussen de toenmalige democratisch gekozen regering van president Viktor Yanukovych en de oppositie met als leiding Petro Poroschenko. De aanleiding was dat Yanukovych had gekozen voor het Russische-, in plaats van voor het westerse (EU en USA) aanbod. Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) had een lening aangeboden van US$ 17,5 miljard, maar het Russische aanbod van US$ 15 miljard + 33% korting ( = US$ 3 miljard per jaar) op de aankoop van het Russische gas, was duidelijk beter.

Yanukovych voelde er bovendien niets voor om in de EU ( onder controle van USA ) ingelijfd te worden. Hij verklaarde op 21 november 2013, dat de Oekraïne economisch nog niet sterk genoeg was om deel te worden van de EU, een inschatting die Angela Merkel drie dagen daarvoor in een regeringsverklaring eveneens zo uitsprak. Yanukovych koos dus voor de Russen, waarmee hij ook al vele jaren handelsbetrekkingen onderhield. Sinds de laatste 20 jaar heeft Rusland, volgens Alexej Uljakajew (Minister Economie) meer dan US$ 200 miljard in de Oekraïne geïnvesteerd.

De keuze van president Viktor Yanukovych beviel het westen niet en er kwamen heel plotseling en heel spontaan al op 8 december 2013 grote demonstraties in Maidan met zo’n 500.000 overwegend jonge deelnemers. De westerse Media waren als één gebalde vuist vóór deze demonstraties, die eigenlijk anti-democratisch waren en bovendien zeer gewelddadig tegen een defensieve politie. Anti Zenzur Koalition (AZK) uit Schwitseland maakte onvervalste opnamen in Maidan, die juist de enorme agressie van de kant van de demonstranten laat zien. Kijk naar deze YouTube:

En wat de mainstream media ook niet schreven, was dat de leiders van deze demonstraties al jarenlang door NATO-specialisten getraind waren in terrorisme-technieken. Al vanaf 2006 hadden groepen jonge demonstranten, die op Maidan-plein aanwezig waren, leden van de Nazi groep zelfverdediging (UNA-UNSO) op de NATO basis in Estland hun opleiding gekregen. De Oekraïense politicus Oleg Tsarew maakte op 20 november 2013 bekend, dat een door de VS-Ambassade georganiseert TechCamp ervoor diende, om potentiele revolutioneren op te leiden, waarmee een regering uitgeschakeld kon worden.

De Poolse linkse krant ‘Nie’ (vert. ‘Nee’) schreef op 18 april 2014 een bericht over de training van de gewelddadigste activisten in Euro-Maidan. Volgens het artikel heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radoslaw Sikorski, 86 leden van de Oekraiëns-rechtse sector (Pravý Sektor) uitgenodigd in een politie-opleidingscentrum in Polen, gelegen op een uur rijden vanaf Warschau, 4 weken lang een intensieve training te volgen in het leiden van demonstraties, vechttechnieken, gedrag bij crisissituaties, bescherming tegen gasaanvallen, de bouw van barikades en het schieten op de politie met scherpgeschut..

Het Westen traint de opstandelingen…!
Volgens uitspraken van Vasily Stoyakin, de directeur van het Oekraiense ‘Politicel Marketing Centre’ in een op 26 februari 2014 uitgekomen video, waren er al in de zomer van 2013 speciale Camps waar zo’n 800 personen met ideologische programma’s zijn getraind, in manieren om tegen de politie te vechten, inclusief het gebruik van vuurwapens..

Na de toespraken van de Amerikaanse minister voor Oekraïne-zaken Victoria Nuland en de EU afgevaardigde Catherine Ashton op 11 december 2013 in Kiev tegenover de demonstranten, begon die nacht de aanval op Maidan. Slecht 28% van de demonstranten wist waar het in deze demonstratie om ging. De rest demonstreerde mee omdat ze hiervoor werden betaald… Verschillende video’s laten zien hoe rijen van demonstranten dagelijks US$ 25 ontvingen. De leiders kregen zelfs US$ 200 tot US$ 2000 per dag, al naar gelang de chaos die ze ontwikkelden.

De climax van de demonstratie was op 21 februari 2014, juist op het moment dat de oppositieleiders en president Janukovych een overeenkomst hadden ondertekent over een meerpartijen-regering, een einde van het geweld en snelle nieuwe verkiezingen. De getrainde demonstranten van de rechter Sector Dimitri Jarosch en de politie kwamen tot een vuurgevecht, waarbij 70 mensen om het leven kwamen.

Ook de scherpschutters hadden een dubbele agenda..!
De aanleiding was echter, dat een derde onbekende en gemaskerde commandogroep scherpschutters vanuit de ramen en het dak van hotel Oekraïne en vanuit het conservatorium op beide zijden begon te schieten. Beide partijen kwamen in paniek en schoten in woede naar elkaar in plaats van naar de scherpschutters. Janukovych kreeg direct de schuld in de schoenen geschoven, terwijl juist de oppositie dit Hotel Oekraïne en het conservatorium bezet hield en hier de controle over had. Janukovych vluchtte nog dezelfde nacht en de oppositie nam de regering zonder meerderheid van stemmen over.

Deze illegale overname van een democratisch gekozen regering werd vreemd genoeg direct erkent door de EU en de USA, terwijl er nog geen onderzoek was gedaan naar de identiteit van deze commandogroep scherpschutters. Dit onderzoek is inmiddels nog steeds niet officieel gedaan, maar enkele weken geleden kwam er van de BBC journalist Gabriel Gatehouse bewijsmateriaal naar buiten.

Dit waren de eerste beelden bij de opstand in Kiev, begin 2014. De neo-Nazi-banden waren nog volop te zien en de gezichten voor een deel nog herkenbaar.. Hoe anders is de geraffineerde aanpak even later, ingefluisterd door ‘adviseurs uit de VS’..!

Hij liet opnames zien van de fotograaf Evgeniy Maloletka die zonder twijfel scherpschutters aan de kant van oppositie op het balkon van het conservatorium had gefotografeerd. Een van deze scherpschutters is herkent en verklaarde aan de BBC , dat hij door een vroegere officier uit de protest beweging lang van te voren was opgeleid voor deze schietactie. Hij heeft hiervoor een Saiga-jachtgeweer gekregen en samen met een tweede schutter vanuit het conservatorium op de politie geschoten.

Na de vlucht van Janukovych werd de pro-amerikaanse huidige premier Arseni Jazenjuk direct naar voren geschoven. De vele gesprekken die Jazenjuk vóór de overname heeft gehad met Victoria Nuland duiden aan , dat hij door USA al voor deze taak was uitgekozen. De Russen hadden echter al meer dan 20 jaar een belangrijke haven in Sevastopol in het Krim aan de zwarte zee, waar ook hun verdedigingsvloot tegen bedreigingen, vanuit het Midden-Oosten ligt. Een overeenkomst tussen Rusland en de Oekraïne geeft de Russen het recht hier continue 20.000 militairen te plaatsen, ook om hun investeringen, zoals de pipelines voor hun gas te kunnen verdedigen.

Door de plotselinge gewelddadige overname van een prowesterse regering in de Oekraïne, voelde Poetin zich in zijn positie in het Krim natuurlijk ernstig bedreigd. Hij organiseerde een afstemming in het Krim, waarin de Russisch sprekende bevolking kon kiezen voor een erkenning van de nieuwe overname regering of voor een aansluiting bij Rusland. Rond 92% van de bewoners koos voor een aansluiting aan Rusland, maar het westen weigerde deze democratische afstemming te erkennen en begon onder druk van de Amerikanen met economische sancties tegen Rusland, die inmiddels nog verder verscherpt zijn.

Niet alleen de bevolking in het Krim was tegen deze onwettige nieuwe regering , maar ook in het oosten van de Oekraïne was de bevolking hier massaal tegen. Deze hadden immers niet gekozen voor een inlijving door de EU en de USA. Er kwamen veel demonstraties en bezettingen van overheidsgebouwen, precies zoals toentertijd de demonstraties in Maidan, die door de USA waren betaald. Deze demonstraties werden door het westen echter niet als demonstraties gezien, maar als acties van pro-Russische separatisten. De westerse media maten hier heel duidelijk met twee verschillende maten, maar de massa schijnen dit allemaal als rechtvaardig te accepteren…

De westerse invloed gaat maar door en door…!
Onder druk van het IMF, moesten de opstandige gebieden in Oost-Oekraïne eerst door de nieuwe regering onder controle worden gebracht, alvorens de lening van € 17 miljard kon worden verstrekt. Oleh Bakhmatyuk, de directeur van Ukrlandfarming verklaart waarom er voor hen eigenlijk veel op het spel staat: “Ukrlandfarming owns enterprises and land in occupied Crimea, as well as in zones where anti–terror operations are being carried out”. Op 2 Mei 2014 worden in de havenstad Odessa 48 demonstranten in een gebouw van een vakvereniging door een fascistische groep gefolterc, verkracht en verbrand, omdat ze kritiek uitten op de nieuwe regering.

Steeds heftiger worden de demonstraties met geweld onderdrukt en monden uit in een Oost-Oekraiense burgeroorlog. In het bestrijden van de demonstranten, krijgen de regeringsgroepen en de politie, volgens een bericht in ‘Bild am Sonntag’ van 11 mei, hulp van de BND (Duitse geheime dienst) hulp van een speciale groep van 400 elitesoldaten van het Amerikaanse privé-bedrijf ‘Academi’, een bedrijf dat wij beter kennen onder de naam ‘Blackwater’.

Het is vreemd dat juist de westerse politici en NATO keer op keer Poetin ervan beschuldigen, dat hij troepen Russische soldaten, wapens en tanks naar oost-Oekraïne stuurt, terwijl ze zelf al vanaf 2006 bezig zijn, via een corrupte politiek dit land te infiltreren met het doel hier de vruchtbare grond en de energievoorraden te bemachtigen. De beschuldigingen naar Poetin zijn steeds kort daarna, door de OSZE Generaalsecretaris Lamberto Zannier ontmanteld als propaganda en grove leugens.

Het zijn juist de Amerikanen , die staan te popelen om een oorlog te kunnen beginnen met Rusland, die moet worden uitgevochten in de Oekraïne en de rest van Europa. Is het niet opvallend, dat op het moment dat de eerste grote USA bedrijven in 2002 geld investeren in grote vruchtbare grondstukken in de Oekraine er , onderleiding van Donald Rumsfeld ook een speciale eenheit binnen de NATO werdt opgericht, die als speerpunt diende te fungeren in de geplande oorlog in de Oekraine…?

Wat bij de meeste mensen niet bekend is, is dat deze speergroep hoofdzakelijk uit Duitse en Nederlandse soldaten bestaat. Deze speergroep is nu in 2015 gereed en kan bij de minste en geringste aanleiding voor een aanval op tegenstanders van een Oekraine-EU- en USA-verbinding worden ingezet. Moest er daarom een vliegtuig vol Nederlanders opgeoffert worden om Nederlandse soldaten alvast voor de nabije toekomst te motiveren volop mee te vechten in deze speergroep en dat de Nederlandse bevolking hier dus ook niet tegen zal protesteren op het moment dat dit openlijk bekend wordt gemaakt?

Als er binnenkort nu ook nog een valse-vlag-operatie komt, waardoor de Duitse bevolking emotioneel wordt geraakt en opgehitst tegen Poetin, dan is de opzet voor iedereen misschien eindelijk wel duidelijk. Als de Oekraine en Balkanlanden onder de NATO verder worden volgestopt met NATO-troepen en oorlogstuig, dan moet Poetin hier vroeg of laat wel heftig op reageren, want hij wil deze constante bedreiging natuurlijk niet direct voor zijn deur.

De USA puscht steeds verder in deze richting en gaat nog steeds door met het verspreiden van valse informatie in de media. Willen we echt een oorlog met Rusland in Europa? Ik zeker niet. Bedankt voor je aandacht!